2011-07-02 17:03:23• hírek • Szatmar.ro

Az eső ellenére 142-en álltak be a PitStopba

Két év után tért vissza a PitStop karavánja Szatmár megyébe: pénteken Nagykárolyban, szombaton pedig Szatmárnémetiben vethették alá járműveiket ingyenes műszaki vizsgálatoknak az autósok. Az Autonet és az Automeister közös, immár három éve az országot járó projektjének köszönhetően az érdeklődők minden ellenszolgáltatás nélkül vizsgáltathatták meg autóik abroncsainak, felfüggesztésének, akkumulátorának, lámpáinak és fékfolyadékának állapotát.

Szatmárnémetiben szombaton a Kaufland szupermarket parkolójában várták a szakemberek az érdeklődőket, akik a rossz idő ellenére nem is maradtak el. Amint azt Vinkler Roland programvezető a Szatmár.ro-nak elmondta, az autók egész nap sorjáztak a sátor mögött, amit ottjártunkkor saját magunk is tapasztalhattunk. A szakember elmondta, hogy az autósokat, a vizsgálatok után a partnerszervizhez, az Automeister hálózaton belül működő Autoprofesionisthoz tanácsolták, ahol egy húsz lej értékű kupont is beválthatnak. És bizony volt kit a szervizbe küldeni, hisz délután kettőig mindössze egy Opel Astra bizonyult hibátlannak. A remekül karban tartott autók gazdái ezúttal ráérőseknek bizonyultak, lévén délután azért akadt még néhány olyan járgány, amelynek nincs miért szervizbe mennie.



A leggyakoribb problémák, amint azt Vinkler elmondta, elsősorban az abroncsokkal kapcsolatosak, sokan ugyanis július első napjaiig sem cserélték le a téli gumikat. Nagyon sokan nincsenek azzal sem tisztában, hogy bizonyos idő után a fékolajat nem csak utántölteni, de le is kell cserélni. „A legviccesebb eset az volt, amikor az egyik autónak nem volt lerögzítve a motorházának a teteje, így az lejött, mint egy fazék fedője", mesélte nevetve Vinkler.

A pénteki nap folyamán Nagykárolyban összesen 156 autót sikerült megvizsgálni, a megyeszékhelyen pedig 142-őt. Két évvel ezelőtt 220-240 körüli autó állt be a PitStopba Szatmárnémetiben, ám akkor két napig tartott az esemény. Vinkler Roland ugyanakkor elmondta, hogy sokan igen elszomorodtak, amikor megtudták, hogy az akció csak egy napos. Ez arra sarkallta a szervezőket, hogy augusztusban megpróbálnak egy újabb napra visszatérni. Mindez azt mutatja, hogy a program továbbra is komoly népszerűségnek örvend, az autósok pedig továbbra is igényelik a szakszerű segítséget.

A karaván pedig nem áll meg, a jövő hétvégén már Craiován vizsgálja az autókat...








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: